İlk Yardım Eğitici Eğitimi 

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından düzenlenen; katılımcıların eğitim sonunda " İlk Yardımcı Eğitmeni " sertifikası almaya hak kazandıkları ve teorik bilgilerini farklı katılımcılara nasıl aktarabilecekleri konusunda eğitildikleri süreç olarak tanımlanabilir. TRN ilk Yardım Eğitici Eğitim Merkezi olarak İlk yardım eğitmenliği kursu düzenleyerek ; Toplumumuzunda ilk yardım bilincini yaymak için yeni ilk yardım eğitmenleri yetişmesi için katkıda bulunup bu kutsal mesleği  icra ederlerken de  eğitmenlerimize yeni bir iş imkanı kapılarını birlikte aralıyoruz.

Eğitim Yeri 

Eğitimler ; Periyodik olarak Pendik Merkezimizde ,Şirinevler ofisimizde düzenlenmektedir. Bunun haricinde gruplar standartlara uymak kaydıyla (katılımcı başına 3.5 m2 ve en az 7 katılımcı ) kendi gösterecekleri eğitim salonlarında da eğitim düzenlenmektedir. 

 

 

İlk Yardım Eğitici Eğitimi

 

Eğitim Programı 

Temel ilk yardım uygulamaları ve eğitim becerileri konusunda teorik ve uygulamalı bir içerikten oluşmaktadır. Merkezimiz tarafından katılımcılarımıza gerekli dökümantasyon ve kitaplar sağlanmaktadır. 

 

Kayıt İçin Gereki Evraklar 

Kimlik fotokobisi

Noter onaylı Diploma Sureti ( Mezuniyet belgesi de olabilir. Onunda noter onaylı olması yada okuldan aslı gibidir yapılması lazım. Bunun haricinde Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan katılımcılarımız kurum amirlerine aslı gibidir . Yaptırabilirler. Mühr olması gerekir. Evli bayan katılımcılarımız kimlik ve  diplomalarında ki soyisimleri tutmuyorsa evlilik cüzdanlarının fotokobisi gerekmektedir. 

 

Ücretlendirme 

Bakanlık onaylı Eğitimin ücreti her ilin İl Sağlık Müdürlüklerinin ücret komisyonları tarafından yıllık olarak belirlenmekte ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmaktadır. Bakanlık  eğitimin standartları ve kalitesini korumak amacıyla standart fiyat uygulanmaktadır. 

 

 

 

Sınav Sistemi 

 

Eğitim bitimine mütakip merkezimiz tarafından Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü'nden sınav için randevü talebinde bulunulur. 1-3 iş günü içerisinde sınav tarihi alınır.Sınavlar Bakırköy´de bulunan Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü´nde hafta içi saat 17:00 den sonra düzenlenmektedir. Sınav 4 oturumdan oluşmaktadır.

1. Oturum Temel ilk yardım testi 40 soru (test)  

2. Oturum Eğitim becerileri testi  20 soru 

3. Oturum İlk yardım uygulamaları 

4. Oturum İlk yardım konularından  biri için hazırlanan sunum 

böylelikle sınav tamamalanır. Başarısız olan katılımcı nın bir sınav hakkı daha bulunmaktadır. Yani toplamda 2 sınav hakkı bulunur. 

 

Sertifikasyon ve Geçerlilik Süresi

 

Sınavlarda başarılı olan kursiyeler yine Sağlık Bakanlığı onaylı " İlk Yardımcı Eğitmeni" sertifikası almaya hak kazanırlar. Sertifikanın geçerlilik süresi 5 (beş)yıldır yetki süreleri dolduktan sonra ki 3 aylık dönemde yenileme eğitimi almak gerekir. Sertifika yenileme eğitimi almayanların sertifikası otamatikman iptal olur. Herkes yenileme eğitimi almak zorunda değildir. 5 (beş)sene boyunca en az 15 eğitim verdiklerini belgeledikleri takdirde yine eğitmenlerin sertifikaları bu sefer eğitimsiz yenilenmektedir.  

 

 

İlk Yardım Eğitici Eğitimi İş Olanakları Hakkıında

Sertifikaya sahip olan katılımcılarımızı Ne gibi iş imkanları beklemektedir?

Öncelikle sertifikaya sahip olan katılımcılarımız bizim gibi ilk yardım eğitim merkezlerinde eğitmen olarak çalışabilirler. Yönetmeliğe göre 4 ayrı merkeze kayıt yaptırma imkanı bulunmaktadır.

Sürücü kurslarında eğitmen olarak görev alabilirsiniz.

Ortak sağlık ve güvenlik birimlerin de eğitmen olarak görev alabilirsiniz.

Sertifika ya sahip olan kamu çalışanları ise ilk yardım sınavlarında denetmen olarak görev alabilirsiniz.

Bunun yanısıra  sertifika aldıktan bir yıl sonra ilk yardım merkezlerinde (lisans mezunu olanlar için ) mesul müdür olarak ta görev alabilirsiniz

 

Ve bunların yanı sıra evet ben eğitmen olarak mesleğimi sürdürmek istiyorum diyorsanız, önce kursiyerimiz olan tüm katılımcılarımıza kendi bünyemiz de çalışma belgesi çıkartarak mesleğin tüm ayrıntılarını işleyişini sizlere öğretiyor ve kendi kadromuzda eğitmen olarak görevlendiriyoruz. Sonrası mı gerçekten öğrenmek istiyor ve işi yapmak istiyorsanız gelin ayrıntıları görüşelim.

 

Süre Dil Kimler alabilir?
40 Saat ( 5 Gün) Türkçe Acil Tıp Teknikeri, Acil Tıp Teknisyeni, Adli Tıp Teknikeri; Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri, Ameliyathane Teknikeri, Anestezi Teknikeri ve Teknisyeni, Biyologlar, Biyomedikal Cihaz Teknikeri, Çevre Sağlığı Teknikeri, Çevre Sağlığı ve Toplum Sağlığı Teknisyeni, Diyaliz Teknikeri, Çocuk Gelişimcisi, Dil ve Konuşma Terapisti, Diyetçi, Diyetisyen, Diş Anestezi, Diş Protez Teknikeri, Diş Tabibi, Ebe, Ebe Yardımcısı, Eczacı, Eczane Teknikeri, Elektronörofizyoloji Teknikeri, Fizyoterapi Teknikeri, Fizyoterapist, fizik Tedavi ve Laboratuvar, Hemşire, Klinik Psikolog, Optisyen, Psikolog, Pedolog, Radyoterapi Teknikeri, Sağlık Memuru, Tıbbi Görüntüleme Teknikeri, Tıbbi Laboratuvar Teknisyeni, Veteriner Hekim, Yaşlı Bakım Teknikeri, Sağlık Eğitimcisi, Sağlık Fizikçisi

EĞİTİM BAŞVURU FORMU

Lütfen aşağıda istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girip gönderiniz.